De productie van de heerlijke fruitsappen begint in de boomgaard. Hier wordt het smaakvolste fruit geselecteerd voor onze sappen. Dit is voornamelijk fruit uit onze eigen boomgaarden van specifieke rassen die uitermate geschikt zijn voor sap. (zie teelt) Nadat het geselecteerde fruit is geoogst wordt het opgeslagen in koelcellen (zie koeling). Gedurende het seizoen worden de koelcellen geopend en kan het fruit worden gesorteerd (zie sorteren).
Tijdens het sorteren wordt het fruit gewassen en door onze medewerkers nauwkeurig geselecteerd op kwaliteit. Alleen het gezonde fruit wordt gewassen, fijngemalen en onder vacuüm geperst waarna het sap wordt gefilterd. Om de fruitsappen langer te kunnen bewaren wordt het sap kortstondig verhit. Hierna wordt het sap afgevuld in de eindverpakking. In dit hele proces wordt er niets aan het fruit toegevoegd. Zo ontstaat Zuver sap, 100 % puur natuurzuiver sap boordevol vitaminen en smaak!
Voor het persen van het sap is Fruvo B.V. BRC gecertificeerd.
Hieronder ziet u het proces in stappen:
1. Appels in de boomgaard
2. De appels/peren worden geplukt
3. Het fruit wordt gewassen
4. Het fruit wordt gesorteerd
5. Het fruit wordt geperst
6. Het sap thuis in de koelkast